Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Σύσκεψη για τον Αθλητισμό


Με επιτυχία η σύσκεψη για τον Αθλητισμό

Την Κυριακή 31/03 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης για τον Αθλητισμό.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Αθλητικών Σωματείων της Πετρούπολης καθώς και γονείς που τα παιδιά τους αθλούνται στις δομές του Δήμου. 
Επίσης, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και υπεύθυνοι του Αθλητισμού, Μανώλης Ραγκούσης και Λευτέρης Καζαδέης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Κοτσαμπάς και Γιώργος Τσιακίλος καθώς και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βιλαράς.


Στην ομιλία του ο Δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, παρουσίασε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για τον Αθλητισμό, ενώ αναφέρθηκε στα έργα και στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την 5ετία που πέρασε.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η φυσική αγωγή αποτελεί σημαντικό πεδίο δράσης στον Δήμο μας για τους δημότες όλων των ηλικιών. Μέλημά μας, που απορρέει από την πολιτική μας θέση, είναι η ενίσχυση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι στις αθλητικές δράσεις του Δήμου αλλά και των Συλλόγων ωφελούνται 3.000 κόσμου».
Επίσης, τόνισε τη θέση της Διοίκησης ότι «μέσα από την πολιτική που υλοποιήσαμε επιδιώξαμε να αναδείξουμε ότι ο αθλητισμός για να μπορέσει να αγκαλιάσει πλατιά τους νέους, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, όλο το λαό, θα πρέπει να βασίζεται στην γενναία, κρατική χρηματοδότηση, μακριά από κάθε λογής χορηγούς».
Ανέδειξε στη συνέχεια τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας, αφού παρά τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην Πετρούπολη για την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν μεριμνούν και δεν παίρνουν κανένα μέτρο προκειμένου να αυξήσουν την κρατική χρηματοδότηση στο Δήμο για να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία έργα.

Τέλος, παρουσίασε τον προγραμματισμό της Διοίκησης και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που ήδη έχουν μπει και αφορούν νέες δράσεις και έργα για τις αθλητικές υποδομές, τονίζοντας ότι «δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε από το κράτος την αύξηση της επιχορήγησης στο Δήμο μας προκειμένου όλο και ευρύτερα λαϊκά στρώματα και κυρίως η νεολαία να μπορούν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις να αθλούνται βρίσκοντας ταυτόχρονα διέξοδο από την ατομική λύση και τη ναρκωκουλτούρα που και η σημερινή κυβέρνηση προωθεί».