Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ Κ.Ο. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Πετρούπολης του ΚΚΕ χαιρετίζουν τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη συγκεντρώνοντας 5949 ψήφους την πρώτη Κυριακή και εκλέγοντας 8 δημοτικούς συμβούλους στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αναδείχτηκε σε τρίτη δύναμη στο δήμο μας με 10,5%, ενώ στην περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωση στην Πετρούπολη συγκέντρωσε 14,2%.

Ευχαριστούμε τους ακόμα περισσότερους που ψήφισαν τη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής το Βαγγέλη Σίμο τη δεύτερη Κυριακή δίνοντάς τους 49% ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν στον πρώτο γύρο.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ένα σημαντικό τμήμα του λαού της Πετρούπολης ξεπέρασε ψεύτικα διλήμματα και ψέματα και έφτασε μέχρι την κάλπη αναγνωρίζοντας τη διαχρονική μάχη που δίνουν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων. 
Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα πρώτη φορά αλλά και τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ. 

Δώσαμε ενιαία μια τίμια και παλικαρίσια μάχη, δεν μπήκαμε σε παζάρια και συνδιαλλαγές. Αντίθετα απευθυνθήκαμε στο λαό και τη νεολαία της πόλης μας έχοντας ως παρακαταθήκη την στάση που κρατήσαμε στη διοίκηση του δήμου, την πρωτοπόρα δράση μας για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα στα οποία ήμασταν και θα είμαστε πάντα παρόντες. Απέναντί μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα οργανωμένο σχέδιο που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις που ήθελαν να ξεμπερδεύουν με τη Λαϊκή Συσπείρωση από τη διοικηση του δήμου για να προωθήσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να στηρίξουν τους σχεδιασμούς συμφεροντων. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ο χυδαίος αντικομμουνισμός και οι συκοφαντίες. Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι οι φανερές συναλλαγές και οι υπόγειες συνεννοήσεις με ανταλλάγματα μεταξύ επικεφαλής και υποψήφιων διάφορων παρατάξεων που τελικά αποδειχτήκαν όχι και τόσο ανεξάρτητοι. 

Καλούμε όλο το λαό της Πετρούπολης όπως άλλωστε κάναμε και πριν να συναντηθούμε  το επόμενο διάστημα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για την ανακούφιση όλων όσοι υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική. Να βρεθούμε στους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στο δήμο Πετρούπολης θα συνεχίσουν να αποτελούν την εγγύηση της εργατικής- λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται ενιαία από ΕΕ-κυβερνήσεις- περιφέρειες- δήμους. Απέναντι  σε μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή που είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και  αποτελείται από ένα συνονθύλευμα διαφόρων παραγόντων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έως και ακροδεξιούς. 

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ξεμπερδεύουν με εμάς. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στην Πετρούπολη υπάρχει πλούσια πείρα και ο λαός γνωρίζει καλά πως ό,τι έχει γίνει σε αυτήν την πόλη έχει την υπογραφή του λαού της Πετρούπολης που με των αγώνα του και μπροστάρηδες του κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που βρέθηκαν στη διοίκηση του δήμου έφτιαξε μια πόλη που ζηλεύουν όλοι. Αυτό το κατακτήσαμε και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και μαχητικά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιούλη. Γιατί σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει η δύναμη που παλεύει για τα δικαιώματα του λαού, για μια αξιοπρεπή ζωή, που ανοίγει το δρόμο της ανατροπής. Κρίνεται το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική. Όλοι και όλες στη μάχη! 

ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ 

Η μόνη κερδισμένη ψήφος!