Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ


Παρέμβαση πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης την Παρασκευή 02 Απρίλη καταθέτοντας αίτημά τους προς την Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί άμεσα η μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου με συμβάσεις μίσθωσης έργου.
 
«Με δεδομένο ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία, οι δομές πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου μας, όπως και σε όλους τους Ο.Τ.Α. βέβαια, έχουν κλείσει και άρα δεν εισπράτεται το αντίτιμο, προκύπτει ένα ζήτημα με την μισθοδοσία των εργαζομένων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με σύμβαση μίσθωσης έργου. 
Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους οι εργαζόμενοι, που να ανήκουν στις  υπηρεσίες με αντίτιμο, αλλά που είναι κι αυτοί άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις, να πληρώσουν το μάρμαρο την στιγμή μάλιστα που δεν φέρουν καμία ευθύνη για το γεγονός ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται εκτός εργασίας.
Θα είναι απαράδεκτη ενέργεια να αφήσετε απλήρωτους τους εργαζόμενους ή να πληρωθούν με ψίχουλα αντί να καταβληθεί στο σύνολο ο μισθός τους και θα μας βρεί απέναντι μία τέτοια πράξη. Να ζητηθεί εδώ και τώρα έκτακτη ( λόγω και των συνθηκών) οικονομική επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλυφθεί στο ακέραιο η μισθοδοσία αυτών αλλά και όλων των εργαζομένων που προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους αυτής της πόλης.

Τέλος, επειδή διαβάσαμε την επιστολή του Δημάρχου προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, όπου αιτείται την Παροχή έκτακτου βοηθήματος – Δώρου Πάσχα για τους εργαζόμενους της Καθαριότητας, της Πολιτικής Προστασίας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν αδιαμφισβήτητα αυτήν την περίοδο, να σας γνωστοποιήσουμε την άποψή μας.
Το δώρο Πάσχα είναι κεκτημένο αγώνων, εργατικό δικαίωμα, που κόπηκε απο τις κυβερνήσεις με μνημονιακούς νόμους, και θα πρέπει να δίδεται. Σε όλους όμως τους εργαζόμενους!! Είτε είναι με μόνιμη σχέση εργασίας, είτε με αορίστου, είτε με ορισμένου χρόνου, είτε με σύμβαση μίσθωσης έργου, οι εργαζόμενοι προσφέρουν με τις δυνάμεις τους στο Δήμο και χρειάζονται την Δημοτική Αρχή στο πλευρό τους να αγωνίζεται για την μονιμοποίηση όλων και να μεριμνά με κάθε κόστος για την μισθοδοσία τους».