Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

 Σε ερώτημα που θέσαμε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Δημοτική Αρχή, για το αν έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καλέσει τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνουν τα απαιτούμενα τεστ στους εργαζόμενους του Δήμου και ιδιαίτερα στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία που βρέθηκαν εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό αλλά και σε εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, όπως οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι: «έχει καλέσει τον ΕΟΔΥ ο οποίος όμως δεν ανταποκρίνεται επειδή υπάρχει υποστελέχωση και μεγάλος φόρτος εργασίας».

Μάλιστα ο ίδιος ο ΕΟΔΥ έχει βάλει και πλαφόν στον ελάχιστο αριθμό ατόμων που πρέπει να εμφανίσουν συμπτώματα ή να βρεθούν θετικοί, για να έρθει να κάνει τεστ. '' Η ζωή μας μπαίνει στο ζύγι...'' λοιπόν και μάλιστα σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας!!!

Την ίδια στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση έχει κάνει καραμέλα την ατομική ευθύνη, που ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει νέες ΜΕΘ που τις περιμένουμε εδώ και 5 μήνες στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» αλλά χωρίς να έχει γίνει πρόσληψη των εξιδεικευμένων γιατρών, την ίδια στιγμή που ο λαός μας έχει την αγωνία και τον φόβο να προστατευτεί από την φονική πανδημία, δεν υπάρχει ουσιαστική μέριμνα και φροντίδα ούτε για να γίνονται τα απαραίτητα τεστ!!!!

Εμείς επιμένουμε, εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή, να πραγματοποιήσει ειδική μονοθεματική συνεδρίαση για να συζητηθεί το ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως το έχουμε θέσει επανειλημμένως, και να παρθεί απόφαση για κινητοποιήσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, μαζί με τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε γιατρούς, μηχανήματα εξέτασης κ.α.

Να προχωρήσει σε τακτικές απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτίρια και τους κοινόχρηστους χώρους που συγχρωτίζεται κόσμος (πλατείες, στάσεις λεωφορείων, παιδικές χαρές κ.α.).

Να γίνουν άμεσα, επαναλαμβανόμενα τεστ, σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου καθώς επίσης και σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!