Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 20-1-21, με θέμα την ενημέρωση του από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Χιωτάκη, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Σίμος, κατέθεσε τα εξής:

Αρχικά κατήγγειλε το γεγονός ότι το Δ.Σ του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά από την σύγκλιση του ως όργανο, δηλαδή πάνω από ένα χρόνο. Όλες τις αποφάσεις τις παίρνει η εκτελεστική επιτροπή, διαχειριζόμενη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνονται για μελέτες και έργα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν δίνεται η δυνατότητα στις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις διαφωνίες τους.

Η σημερινή κυβέρνηση, η περιφερειακή αρχή αλλά και η εκτελεστική επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ακολουθούν την ίδια πολιτική που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες. Βέβαια δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό. Γιατί η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα και μετά τεχνοκρατικό.

 Στο υπάρχον κοινωνικοοικονομικό σύστημα η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και αυτό αποδεικνύεται από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί, και αφορούν το μεγάλωμα του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και συνολικά της Ο.Ε.Δ.Α. με πανωσηκώματα, με δημιουργία νέου κυττάρου, με την προώθηση των εργοστασίων καύσης και με τον πακτωλό χρημάτων που έχει δοθεί για τα παραπάνω, σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται αυτόν το χώρο.

Με βάση τις υγειονομικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε, ότι δηλαδή η πολιτική αυτή είναι εγκληματική. Οι νεοπλασίες έχουν αυξηθεί στη Δυτική Αττική σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική και μάλιστα επιδεινώνεται η κατάσταση στην τρέχουσα περίοδο της πανδημίας.

 Θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι συνολικά ο λαός της Δυτικής Αττικής δεν δέχεται αυτή τη πολιτική, βράζει από οργή και αγανάκτηση για την ύπαρξη της χωματερής επί τόσες δεκαετίες. Και δυστυχώς με βάση τις αποφάσεις που έχουν παρθεί, θα συνεχίσει να αποτελεί για πολλά χρόνια ακόμη,  «μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου» όπως το έχουν χαρακτηρίσει διεθνείς οργανισμοί.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάλεσε το λαό μέσα από τα σωματεία, τους φορείς και τις συνδικαλιστικές του οργανώσεις να ανατρέψει αυτές τις αποφάσεις, για να σταματήσει να υπάρχει χωματερή στην Δυτική Αθήνα και να υπάρξει συνολικά διαχείριση απορριμμάτων προς όφελος του λαού και του περιβάλλοντος.