Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!

 Μετρώντας έναν χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και πάνω από 9.000 θανάτους, η κυβέρνηση με την εγκληματική πολιτική που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί, έφτασε και ξεπέρασε τα όρια του δημόσιου συστήματος υγείας και της ανθρώπινης αντοχής…. Από την εμφάνιση της πανδημίας θα μπορούσε να πάρει  μέτρα για την προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής του λαού, πριν να είναι αργά. Είχε όλο το χρονικό περιθώριο από το πρώτο στο δεύτερο κύμα και πόσο δε μάλλον στο τρίτο,

να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας με τις απαραίτητες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό,

να δημιουργήσει Μ.Ε.Θ.,

να πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, 

να πραγματοποιεί τεστ σε συνεχή βάση σε κάθε τοπική μονάδα υγείας, 

να αυξήσει τα δρομολόγια σε όλα τα Μ.Μ.Μ., 

να επιτάξει  τον ιδιωτικό τομέα υγείας, κ.α.

 Έπρεπε με λίγα λόγια  να υλοποιήσει τα αιτήματα των αγωνιζόμενων υγειονομικών αλλά και συνολικά των εργατικών σωματείων και των φορέων του λαϊκού κινήματος που ένα χρόνο τώρα παλεύουν και αγωνίζονται για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ίδια την ζωή.

Αντ΄αυτών, η κυβέρνηση, έκανε ''καραμέλα'' την ατομική ευθύνη και δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε, προς όφελος της υγείας και της ζωής του λαού, παρά έριξε όλο της το βάρος στο πως θα εξυπηρετήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντα τους, με πρώτους και κύριους τους ιδιώτες κλινικάρχες.

Όσον αφορά στο Δήμο μας, η δημοτική αρχή, συμβαδίζοντας πλήρως με την κυβερνητική πολιτική, δεν έδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον για την διαχείριση της πανδημίας. Παρά τα λεγόμενα του δημάρχου ότι στέκεται  στο ύψος των περιστάσεων, η πραγματικότητα είναι, ότι η στάση της δημοτικής αρχής μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως ανεπαρκής.

Δεν προχώρησε ούτε προχωρά, σε πραγματοποίηση τακτικών και επαναλαμβανόμενων απολυμάνσεων σε όλους τους δημοτικούς και τους δημόσιους χώρους, καθώς επίσης και σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. σε πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, και όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα. Αντίστοιχα επαναλαμβανόμενα τεστ  έπρεπε και πρέπει να γίνονται και στους εργαζόμενους του Δήμου για λόγους πρόληψης. Μην ξεχνάμε ότι το Δημαρχείο έχει κλείσει τις πόρτες του 4 φορές  λόγω κρουσμάτων και βέβαια έχουν βρεθεί κρούσματα σε πολλές άλλες υπηρεσίες.  

Δεν έκανε και δεν κάνει προσπάθεια για να πυκνώσουν τα δρομολόγια των Μ.Μ.Μ., όπου οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σαν σαρδέλες, και αποδεδειγμένα αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού.

Αντίστοιχα δεν άσκησε πίεση προς το Υπουργείο για να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, και για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να ανοίξουν  με ασφάλεια.

Δεν έχει ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις προς το Υπουργείο Υγείας, για να στελεχωθεί το τοπικό κέντρο υγείας (πρώην Ι.Κ.Α.) με προσωπικό.

Δεν προχώρησε έγκαιρα στην κατάργηση των δημοτικών τελών για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει την επιχείρηση τους με απόφαση της κυβέρνησης, για όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή εργασίας, αλλά και για τους αθλητικούς-πολιτιστικούς συλλόγους που είναι επίσης κλειστοί. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος έχει λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο,  ύψους 600.000 ευρώ και σύντομα θα λάβει ακόμα 145.000 ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως θα μπορούσε να στηρίξει  σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τους οικονομικά πληγέντες από την πανδημία.  

Μπροστά στην έγκριση, από το περιφερειακό συμβούλιο, της απαράδεκτης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που δημιουργεί μια νέα χωματερή πάνω στην ήδη υπάρχουσα, δεν πήρε πρωτοβουλίες για ξεσηκωμό απέναντι σε αυτό το έγκλημα που σχεδιάζεται στις πλάτες μας. Αντιθέτως προχώρησε με την βοήθεια της κυβέρνησης σε δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σε χώρο πάνω από το νεκροταφείο και τα γήπεδα ποδοσφαίρου (Αλκυών), χωρίς τις απαραίτητες μελέτες.

Δεν λειτούργησε απρόσκοπτα τα τηλεμαθήματα στις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, που ειδικά σε αυτές τις συνθήκες οι συγκεκριμένες δραστηριότητες αποτελούν διέξοδο για τον λαό. Αντ' αυτού η δημοτική αρχή είχε και συνεχίζει να έχει απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες, στον τομέα αυτό.

Από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο, ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει ως γνώμονα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού της Πετρούπολης. Δεν συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική γιατί συμφωνεί με αυτήν και την υλοποιεί στο ακέραιο. Δεν θέλει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και την περιφέρεια, για να δείξει ότι είναι το καλό και υπάκουο παιδί τους.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναδείξαμε τα παραπάνω ζητήματα με συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο. Για τα Μ.Μ.Μ., για την Π.Φ.Υ., για τις φοροελαφρύνσεις στους αυτοαπασχολούμενους, για την έναρξη των τηλεμαθημάτων στον πολιτισμό-αθλητισμό, για τις συνθήκες που επικρατούν με το άνοιγμα των σχολείων, για τις εξελίξεις που αφορούν την χωματερή κ.α. Αρκετές μάλιστα από αυτές ψηφίστηκαν και αποτελούν πλέον αποφάσεις, που όμως η δημοτική αρχή  τις έχει ακόμα στα αζήτητα αντί να τις εφαρμόσει, ως οφείλει!!  

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και να διεκδικούμε να παρθούν μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να στεκόμαστε μεροληπτικά υπέρ των λαϊκών συμφερόντων κόντρα σε κάθε τι που υποβαθμίζει το βιοτικό μας επίπεδο ακόμα περισσότερο.

Γιατί κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή!!!