Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΧΕΙ ΘΡΑΣΟΣ, ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΡΕΑΣ...

 

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (21/07) καταθέσαμε ως ψήφισμα, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, που ιδιαίτερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δίνουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να προστατευτούν η υγεία και η ζωή του λαού, προσπαθούν με τον αγώνα τους να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατραπεί το νοσοκομείο μέσω των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν να αποσυρθεί ο νέος κανονισμός του νοσοκομείου, ο οποίος προβλέπει την απώλεια του εναπομείναντος δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα ως ίδρυμα αποκλειστικά ενταγμένο στο Ε.Σ.Υ. και το μετατραπεί σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση. Άλλο ένα βήμα, δηλαδή, προς την πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την Υγεία, με πιο φτηνούς και εξοντωμένους υγειονομικούς. Στο πλαίσιο αυτό οι εργολάβοι, οι χορηγοί, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, οι στρατιές συμβασιούχων, η κινητικότητα, οι εκβιαστικές μετακινήσεις και αποσπάσεις, θα γίνουν ο κανόνας!

Αντί, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, μιας πόλης της Δυτικής Αθήνας με μοναδικό νοσοκομείο το Αττικό, να ψηφίσει υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τόσο των εργαζομένων του νοσοκομείου όσο και κατ΄ επέκταση του δικαιώματος στην δωρεάν πρόσβαση του λαού στην υγεία... αμφιταλαντευόμενη μεταξύ της θέρμης της να στηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και έχοντας γνώση του λαϊκού αισθήματος, κρύφτηκε πίσω από το ''ΠΑΡΩΝ'' στην ψηφοφορία του θέματος!!!

Βέβαια... υπήρξε και καταψήφιση του ψηφίσματος από δημοτικό σύμβουλο της συνδιοίκησης, ο οποίος υποστήριξε ότι όσοι από εμάς (δημοτικοί σύμβουλοι και υγειονομικοί) υπερψηφίζουμε την δωρεάν και δημόσια υγεία, τις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία κτλ... είμαστε με την αντίδραση και όχι με την πρόοδο, όπως είναι οι ιδιωτικοποίησεις!!! Άκουσον, άκουσον!!!! Το να μπορεί, δηλαδή, σήμερα ένας εργαζόμενος ή άνεργος, ένας νέος, ένας συνταξιούχος να έχει πρόσβαση στην υγεία χωρίς να πληρώνει είναι οπισθοδρόμηση!!!

Από την πλευρά μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε, όπως κάνουμε όλο το διάστημα της πανδημίας, με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, με την κατάθεση ψηφισμάτων και προτάσεων για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πόλη μας, να αγωνιζόμαστε για να εφοδιαστούν τα δημόσια νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό, να δημιουργηθούν όσα απαιτούνται προκειμένου ο λαός να έχει την πρόσβαση που του αξίζει!