Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ !!

Στις τραγικές στιγμές που ζούμε και παρακολουθούμε όλοι, με τα πύρινα μέτωπα και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, έρχεται να προστεθεί και η λαιμαργία ορισμένων για καταπάτηση σε κομμάτι του Ποικίλου Όρους.

 Εδώ και δύο ημέρες, με περίσσιο θράσος, οι φερόμενοι ως ''ιδιοκτήτες'' στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στο ύψος της οδού Κονδύλη, προχώρησαν σε εργασίες σε δασικό κομμάτι του Ποικίλου Όρους, παρά μάλιστα το γεγονός ότι υπάρχει απαγόρευση κάθε δραστηριότητας σε δασικό χώρο. 

Με πρόσχημα την προστασία από πιθανή πυρκαγιά, με χορτοκοπτικά και άλλα εργαλεία αποψίλωσαν μεγάλο κομμάτι δασικού κομματιού, έκοψαν δέντρα και προχώρησαν σε διάνοιξη δρόμου.

Δυστυχώς οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν δύο μέρες τους διεκδικητές να δρουν ανενόχλητοι. Τόσο η αστυνομία, όσο και το δασαρχείο πετώντας ευθύνες ο ένας στον άλλο, δεν εμπόδισαν την παράνομη ενέργεια. Η δημοτική αρχή, αντίστοιχα, δεν έδρασε έγκαιρα και με τον απαραίτητο τρόπο ώστε να κόψει τις κάθε λογής ορέξεις των.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο κ. Φώτη Χριστόπουλο, προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος σε άμεσες ενέργειες την ώρα που έδραζαν οι καταπατητές αλλά και να πιέσει την αστυνομία να τους σταματήσει.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Μανώλης Ραγκούσης, πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή, συνομίλησε με κατοίκους που ήταν παρόντες στο συμβάν, και τους δήλωσε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε προκειμένου να προστατευτεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης έκτασης.

Καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλία και μαζί με τους υπόλοιπους φορείς (αστυνομία, δασαρχείο κ.τ.λ.) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κόψουν τις ορέξεις στους διεκδικητές του Ποικίλου όρους.