Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους του Δήμου

Την Τρίτη 14/12, το δημαρχείο της πόλης παρέμεινε κλειστό λόγω εμφάνισης κρουσμάτων covid σε εργαζόμενους. 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια απαραίτητη εμπειρία για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης, μιας και συμβαίνει για πολλοστή φορά στον ίδιο εργασιακό χώρο, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε έγκαιρα και καθολικά στα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά και των πολιτών, όπως μας καταγγέλθηκε τηλεφωνικά την ίδια μέρα.

Δηλαδή αν και υπήρχε γνώση για επιβεβαιωμένο κρούσμα ήδη από την προηγούμενη ημέρα, καθώς επίσης και εργαζόμενοι με συμπτώματα, δεν ίσχυσαν από την πρώτη στιγμή τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση του σωματείου των εργαζομένων, για να κλείσει το δημαρχείο.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, περιόδευσε σήμερα στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο δημαρχείο, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και διαπίστωσε ότι πραγματικά δεν πάρθηκαν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διακατέχονται από φόβο και ανασφάλεια για πιθανή διασπορά. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή, να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων και να εφαρμόσει απαρέγκλιτα ότι προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα με το παραπάνω.

Στους οκτώ εργαζομένους που νοσούν, ευχόμαστε περαστικά και σιδερένιοι.

Τετάρτη 15/12/2021