Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Για την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη

Διαβάζοντας με προσοχή το πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε η  Περιφέρεια, για την συνάντηση του κ. Πατούλη με τον κ. Βλάχο είναι για να απορεί κανείς με τα εξής...

1) Να απορεί με το θράσος τους, να κατονομάζουν ως ''έργα τους'', αυτά τα οποία δρομολογήθηκαν και κατασκευάστηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση μετά από πιέσεις που άσκησε στην προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας.

 Μπορεί να θεωρεί η σημερινή διοίκησης της Περιφέρειας και του Δήμου ότι πίνουμε χυμό από λωτό, όμως όλοι γνωρίζουν ότι ο παιδικός σταθμός που κατασκευάστηκε στην συμβολή των οδών Θράκης και Κερασόβου φέρνει την υπογραφή της Λαϊκής Συσπείρωσης.

2) Να απορεί με το γεγονός, ότι εδώ και 2,5 χρόνια, μετά από κάθε συνάντηση τους, εκδίδεται αντίστοιχο δελτίο τύπου που αναφέρονται μια σειρά από έργα που ΘΑ χρηματοδοτήσει ο κ. Πατούλης, αλλά μέχρι τώρα ούτε μισό ευρώ δεν έχει δοθεί για έργα προς τον Δήμο.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τα έργα που ολοκληρώθηκαν αλλά και δρομολογήθηκαν την προηγούμενη δημοτική περίοδο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μετά από πιέσεις μας και αφορούν στις υποδομές που χρησιμοποιεί καθημερινά ο Πετρουπολιώτικος λαός αλλά και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του, είναι:

οι ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου μας,

η κατασκευή μπετόδρομων σε γειτονιές με ανηφορική κλίση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας,

η κατασκευή δύο παιδικών σταθμών, 

οι αποκαταστάσεις ζημιών από πλημμύρες και άλλες αποτρεπτικές επεμβάσεις,

η ανακατασκευή παιδικών χαρών,

η συντήρηση των κλειστών γυμναστηρίων αλλά και των ανοιχτών αθλητικών χώρων στην Αγία Τριάδα και στον πολυχώρο ''ΠΟΙΚΙΛΟ'',

η ανακατασκευή και η ανάδειξη του παλαιού Καμινιού και όλου του περιβάλλοντα χώρου.

3) Να απορεί με το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά δεν έγινε κάποια νύξη από τον κ. Βλάχο για την δημιουργία της νέας χωματερής που έχει ήδη προχωρήσει η Περιφέρεια και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. καθώς επίσης και για το εργοστάσιο καύσης που δρομολογείται με γοργά βήματα.

Η αλήθεια είναι ότι η συνδιοίκηση Βλάχου-Σκαλιστήρα-Λάππα δεν θέλει να συγκρουστεί με τον ομοϊδεάτη της κ. Πατούλη, γιατί και οι δύο πλευρές εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, από την οποία ο μόνος χαμένος είναι ο λαός της Πετρούπολης. 

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος, που ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, 2,5 χρόνια τώρα, η συνδιοίκηση δεν έχει καταδικάσει ούτε μία φορά στην πράξη, την καρκινογόνα αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί η διοίκηση της Περιφέρειας.

Είναι βέβαια λογικό...Πως μπορείς άραγε, να καταδικάσεις και να συγκρουστείς με κάτι όταν συμφωνείς μαζί του και απλά παρακαλάς να λάβεις και εσύ κάποιο ξεροκόμματο, για να παρουσιάσεις προεκλογικό έργο;;;