Τρίτη 17 Μαΐου 2022

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ... ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΑΣ, ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ...!!!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/05 ενημερωθήκαμε επισήμως ότι οι καλοκαιρινοί παιδότοποι δεν θα πραγματοποιηθούν για ακόμα μία χρονιά, μετά από σχετικό ερώτημα που έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Σίμος.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι κρίθηκε από τη Διοίκηση ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπάρχει αδυναμία υλοποίησης του προγράμματος λόγω μη έγκαιρης προετοιμασίας...!!! Μάλιστα, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Λάππας, προκειμένου να αιτιολογήσει την απαράδεκτη απόφαση της, υποστήριξε ότι ένας ακόμη λόγος είναι πως τα σχολεία θα είναι "κατειλημμένα" λόγω των τεχνικών εργασιών συντήρησης των σχολείων.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι καλοκαιρινοί παιδότοποι αποτέλεσαν έναν μεγάλο και αναγκαίο θεσμό, που λειτούργησε για οκτώ συνεχόμενα έτη, από το 2011 έως το 2019, απασχολώντας δημιουργικά και αποκλειστικά δωρεάν, περισσότερα από 1.000 παιδιά της πόλης μας (μαζί με το αθλητικό camp) και κατ΄ επέκταση τις οικογένειες τους, οι οποίες λόγω έλλειψης κρατικών δομών, αδυνατούν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η εργολαβία για τις συντηρήσεις των σχολείων, που χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία, ξεκινούσε κάθε χρόνο στα σχολικά κτίρια το καλοκαίρι και πάντα κατόπιν συνεννόησης, ο εργολάβος ξεκινούσε από τα σχολεία τα οποία δεν φιλοξενούσαν το εν λόγω θερινό πρόγραμμα. Εξάλλου, τα σχολεία που φιλοξενούν τους καλοκαιρινούς παιδότοπους είναι μόλις 3, ενώ αυτά που εντάσσονται στην εργολαβία είναι πενταπλάσια!!!

Αποτελεί τεράστιο σφάλμα η Δημοτική Αρχή για λόγους ανοργανωσιάς και ανικανότητας να αφήνει ξεκρέμαστους εκατοντάδες γονείς και παιδιά .... Είτε κακός προγραμματισμός, είτε ανοργανωσιά, είτε ακόμα χειρότερα η άρνηση να πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη Δημοτική Επιχείρηση, και η οποία δεν θα έχει έσοδα αφού το πρόγραμμα είναι αποκλειστικά δωρεάν, ο παρανομαστής είναι ένας... Είναι επικίνδυνη η πολιτική που δεν ιεραρχεί τις ανάγκες των γονέων και της νεολαίας της πόλης μας, αφήνοντας τους ξεκρέμαστους!

Έστω και τώρα η Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την αναγκαιότητα να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των καλοκαιρινών παιδότοπων, με δεδομένο μάλιστα ότι ο 1 μήνας χρονικό περιθώριο που έχει μπροστά της είναι ικανός για να τους οργανώσει και να τους προετοιμάσει.