Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...

 Για μία ακόμη χρονιά εκατοντάδες συμπολίτες μας, έχουν την αγωνία να μάθουν πότε θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στις δομές πολιτισμού-αθλητισμού του Δήμου.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι 8 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία ανοίγουν σε τέσσερις ημέρες, δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για την έναρξη των εγγραφών καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που για τις περισσότερες δράσεις απαιτείται βεβαίωση ιατρού.

Αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε αρκετούς γονείς, αφού δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τον στοιχειώδη προγραμματισμό για την ζωή των παιδιών τους (περαιτέρω δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.τ.λ.) αλλά και των ίδιων που πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στις εγκαταστάσεις.

Βέβαια και τις προηγούμενες χρονιές τα ίδια έζησαν. Αλλά ας πούμε ότι η διοίκηση κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τον κορωνοϊό και δικαιολόγησε την καθυστέρηση των εγγραφών. Φέτος τι φταίει πάλι; Για ποιο λόγο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμβαίνει το ίδιο και δεν έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Ιούλιο οι ημερομηνίες εγγραφών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η ημερομηνία έναρξης των τμημάτων; Ότι δηλαδή συνέβαινε, με πλήρη οργάνωση και συναίσθηση στις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων, τα χρόνια που στο τιμόνι του Δήμου βρισκόταν η Λαϊκή Συσπείρωση.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα αυτής της υποβάθμισης θα είναι η μείωση των όσων δραστηριοποιούνται στις δομές αυτές (να θυμίσουμε ότι αφήσαμε το 2019 περίπου 5.000 ωφελούμενους και κατέληξαν περίπου 3.000), οι οποίοι θα αναζητήσουν διέξοδο στα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης. Αυτό το φυσικό επακόλουθο, θα είναι βούτυρο στο ψωμί της συνδιοίκησης Βλάχου-Σκαλιστήρα-Λάππα, μιας και θα έχουν να λένε πάλι για αύξηση των συνδρομών, προκειμένου οι δράσεις πολιτισμού-αθλητισμού να γίνουν πλήρως ανταποδοτικές, ειδικά τώρα με την αύξηση του ενεργειακού κόστους!!

Ξεχωριστή μνεία κάνουμε για το κολυμβητήριο το οποίο είναι ήδη κλειστό από τα μέσα Ιουλίου για εργασίες ανακατασκευής. Οι εργασίες χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο ενταχθήκαμε ως διοίκηση του Δήμου το 2019!!!  Όποιος πέρασε από τον συγκεκριμένο χώρο αυτές τις ημέρες, σίγουρα αντίκρισε εικόνες που προκαλούν θλίψη και αγωνία για την έναρξη λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών. 

  • Ζητάμε να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα που έχει δεσμευτεί η διοίκηση, μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις μας τόσο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., όσο και προσωπικά στους αρμόδιους αντιδημάρχους, για την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου, καθώς και την άμεση ενημέρωση των συμπολιτών μας, για την έναρξη των εγγραφών στο σύνολο των δράσεων πολιτισμού-αθλητισμού.