Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ...!!!

 Σε άρθρο που έγραψε και δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος της Β΄βάθμιας σχολικής επιτροπής , κ. Λιακόπουλος Γιώργος, με τίτλο '' Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ ΞΑΝΑΓΎΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΎΠΟΛΗ '', υποστηρίζει ότι τάχα έγινε μία άνανδρη κριτική και  επίθεση προς την αντιδήμαρχο κα. Παχίδου, με σκοπό να υπονοηθεί πως είναι <<άσχετη>>, όπως αναφέρει.

Αποσπασματικά παρακολουθεί, απ' ότι φαίνεται,τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ή μάλλον έχει σκοπό να θολώσει τα νερά, ως μέλος της συνδιοίκησης Βλάχου!!! 

Μέσα από την τοποθέτηση του, ο πρώην Δήμαρχος και επί κεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Σίμος, έκανε ξεκάθαρο, με τρόπο αποκαλυπτικό και με επιχειρήματα, ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να γίνεται το ίδιο λάθος 5 φορές, άρα υπάρχει σκοπιμότητα!!!

Πως είναι δυνατόν άλλωστε, μία συνδιοίκηση, με 6 αντιδημάρχους, γενικό γραμματέα, και κάμποσους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, να κάνει το ίδιο λάθος 5 φορές; Δηλαδή, να προπαγανδίζει την διοργάνωση μιας εκδήλωσης, χωρίς αυτή να έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο..!!

Όσον αφορά δε, το περιεχόμενο του άρθρου του κου. Λιακόπουλου, ότι δηλαδή επανήλθε ο πολιτισμός στην πόλη, είναι πραγματικά άξιο απορίας, αν έχει συναίσθηση του πισωγυρίσματος που έχει προκαλέσει αυτή η συνδιοίκηση, στον τομέα του πολιτισμού με τις κινήσεις και τις αποφάσεις της.

Θα θέλαμε λοιπόν, να του υπενθυμίσουμε κάποιες από τις σημαντικότερες ''επιτυχίες'' της: 

  1. Την κατάργηση της Δραματικής Σχολής, αφού πρώτα, καλλιτεχνικός διευθυντής έγινε ο κος Αρζόγλου, που για να μπορέσει να γίνει,  παραιτήθηκε πρώτα από την θέση του δημοτικού συμβούλου.
  2. Την προσπάθεια να υποβαθμιστεί το Δημοτικό Ωδείο και η Φιλαρμονική και να αποκλειστούν οι ετεροδημότες, ότι δηλαδή έκανε ο κ. Παχατουρίδης με το στάδιο της Χωράφας, καθώς επίσης και την προσπάθεια αύξησης των διδάκτρων σε όλες τις δράσεις πολιτισμού-αθλητισμού, όπου εάν δεν ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση να ασκεί έντονη αντιπολίτευση, από την σκοπιά της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων, σήμερα οι δημότες θα πλήρωναν έως και 3 φορές περισσότερα χρήματα σε ορισμένες δράσεις.
  3. Την παράλογη καθυστέρηση και γεμάτη προβλήματα κατάσταση με τις εγγραφές στα τμήματα πολιτισμού- αθλητισμού,  όπου μάλιστα ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες με αποτέλεσμα οι δράσεις να ξεκινούν πολύ αργά. Σήμερα 22/10 και χωρίς εν ενεργεία μέτρα για τον covid-19, οι δράσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα στο σύνολό τους. Τα τμήματα αριθμούν τις μισές εγγραφές απ΄ ότι επί διοίκησης  της Λαϊκής Συσπείρωσης. Χαρακτηριστικά από περίπου 5.500 ωφελούμενους έως το 2019 σε όλες τις δράσεις, σήμερα έφτασαν να είναι περίπου 3.500.
  4. Την μη συνομολόγηση της συνδιοίκησης, στο δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων στον πολιτισμό για μονιμοποίηση, καθώς επίσης και την απόλυση συμβασιούχων με αποτέλεσμα, σχεδόν, να οδεύουν σε κλείσιμο κάποια τμήματα (όπως της ζωγραφικής).
  5. Την κατάργηση επί της ουσίας του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας.
  6. Την ταλαιπωρία των εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων, μέχρι να καταφέρουν να στεγαστούν, όπου μέχρι και σήμερα το πρόβλημα τους λύθηκε πρόχειρα.

Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι , μιας και ο αρθρογράφος υπήρξε εκπαιδευτικός, «κρείττον του λαλείν το σιγάν»… !!