Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κινητοποίηση στην Πετρούπολη: «Ούτε στη Φυλή, ούτε στο Μουσαμά. Έξω τα σκουπίδια από τα Δυτικά»

Με συνθήματα όπως, «Ούτε στο ΧΥΤΑ, ούτε στο ΧΥΤΥ. Έξω τα σκουπίδια απ' την Πετρούπολη» και «Ούτε στη Φυλή, ούτε στο Μουσαμά. Έξω τα σκουπίδια από τα Δυτικά», σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας - Αττικής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώ της Πετρούπολης και κατέληξε στο Ίλιον στην οδό Θηβών.
 Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κρατούσαν πανό, φώναζαν συνθήματα, ενώ μοίραζαν ανακοινώσεις της Επιτροπής Αγώνα που έχει δημιουργηθεί, με την οποία ενημέρωναν για τις εξελίξεις για την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Σημειώνεται ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση του κόσμου, κατά την ενημέρωσή του, για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής ενάντια στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι δήμων της περιοχής.

Στην πλατεία Ηρώ της Πετρούπολης, μίλησε ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, αναφερόμενος στις εξελίξεις που δρομολογούνται με το ΧΥΤΑ στην περιοχή, ενώ κατά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης στο Ίλιον, μίλησε η Γωγώ Κουμουνδούρου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, καλώντας σε ακόμη πιο μαζική, αποφασιστική συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.



Σε αυτή την κατεύθυνση, τη σκυτάλη των αγωνιστικών παρεμβάσεων παίρνουν σωματεία και φορείς του Καματερού με νέα κινητοποίηση στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτέμβρη, από τη στάση Μανάρα.