Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΑΧΟΥ - ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


           

           
            Kυριολεκτικά με το ''καλημέρα σας'' η νέα Δημοτική Αρχή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (Βλάχος - Σκαλιστήρας) έδειξαν την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου.
            Σε πρόσφατη οικονομική επιτροπή αποφάσισαν πως δε θα συνομολογήσουν  στην δικαστική προσπάθεια που κάνουν αρκετοί συμβασιούχοι εργαζόμενοι προκειμένου να αποκτήσουν μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Κάτι το οποίο δήλωσαν και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από την καταγγελία που έθεσε προ ημερησίας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος.
              Η συνδιοίκηση του Δήμου βρήκε συμπαραστάτη και την παράταξη ''Πετρούπολη Μαζί'' με την χαρακτηριστική τοποθέτηση του κου Λάππα στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν καλύπτουν πραγματικές, πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως είναι πιο τυχεροί από κάποιους άλλους που είναι άνεργοι! Φυσικά, η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, αφού το κόμμα από το οποίο προέρχεται και ο ίδιος εφάρμοσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
              Η αλήθεια είναι πως και για την ανεργία αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις μίσθωσης έργου, ευθύνεται η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων που δίνει η Ε.Ε.  για να ανατραπούν οι μόνιμες εργασιακές σχέσεις, να χαθούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες από τους ίδιους τους εργαζόμενους και να υπάρχει πιο ''επιτελικός'' δημόσιος τομέας, δηλαδή νέες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.
              Μια πολιτική εχθρική την οποία όμως υπερασπίζονται και κάνουν πράξη οι παραπάνω, χωρίς να υπολογίζουν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δουλεύουν για πολλά συνεχόμενα χρόνια στο Δήμο (ορισμένοι έως και 13) στηρίζοντας δομές και υπηρεσίες του πολιτισμού και του αθλητισμού που απευθύνονται σε όλο τον πετρουπολιώτικο λαό και κυρίως στη νεολαία.
            Οι εργαζόμενοι του Δήμου, ο λαός της Πετρούπολης γνωρίζουν ότι υπάρχει κι άλλη όψη του νομίσματος. Ξέρουν ότι όσο βρεθήκαμε στη Διοίκηση του Δήμου πήραμε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική που στέρησε και εξακολουθεί να στερεί κεκτημένα των εργαζομένων. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δε χαρίζεται. πως ότι έχει κατακτηθεί έχει γίνει με τους αγώνες τω εργαζομένων.
            Γνωρίζουν καλά τη στάση μας, από τις δεκάδες παρουσίες μας στα δικαστήρια από κοινού με το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου, προκειμένου να υπερασπιστούμε και στις δικαστικές αίθουσες την ανάγκη στη σταθερή και μόνιμη εργασία όλων των εργαζομένων, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού κ.α.   
           

            Ακόμα και ότι επιμείναμε και διεκδικήσαμε από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών και καταφέραμε να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος μας με πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για να δοθούν τα χρήματα των δικαστικών αποφάσεων στους εργαζόμενους.
            Η αντεργατική τους πολιτική θα μας βρει αντιμέτωπους. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας και στο Σωματείο και να διεκδικούμε να ανακτηθούν όλες οι απώλειες στα εργασιακά δικαιώματά τους, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου δεδομένου μάλιστα ότι καλύπτουν πραγματικές και πάγιες ανάγκες.


31 Οκτώβρη 2019