Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔΑ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ



Στο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι Βαγγέλης Σίμος και Ηλίας Σταμέλος πρώην δήμαρχοι  Πετρούπολης και Καισαριανής αντίστοιχα, μετά τις εκλογές που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 8 Νοέμβρη.

Ο Ηλ. Σταμέλος, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, στάθηκε στη μετατροπή των δήμων σε κρατική υπηρεσία «σαν αποτέλεσμα όλων των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 22 χρόνια, από τον "Καποδίστρια", τον "Καλλικράτη", τον "Κλεισθένη" μέχρι και τις σημερινές αλλαγές που προωθούνται από τη σημερινή κυβέρνηση».

Είπε επίσης πως χάρη στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις αυτές «με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι προχώρησε παραπέρα η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, υποβαθμίστηκαν υπηρεσίες, μειώθηκε το μόνιμο προσωπικό ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης των προσλήψεων, αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι με όλες τις ευέλικτες μορφές εργασίας, προχώρησαν ιδιωτικοποιήσεις βασικών λειτουργιών στους δήμους».

Κατέθεσε παράλληλα τις θέσεις και τις απαιτήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίζοντας πως «με αυτές τις θέσεις που αφορούν σε εργαζόμενους και εκλεγμένους, επιδιώκουμε την οργάνωση της πάλης, τη διεκδίκηση, την εναντίωση σε κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικούς ομίλους».