Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς οι μαθητές διεκδικούν μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, συντήρηση σχολείων, ασφαλή κτίρια, τώρα ειδικά που όλα αυτά με αφορμή την πανδημία είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Η απάντηση στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι οι κλητεύσεις για καταθέσεις στην αστυνομία με τις οποίες καλούνται να καταθέσουν οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και οι διευθυντές με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία αυτό το διάστημα.

Καλά θα κάνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία στην πόλη μας αντί να παίρνουν μέτρα εν μέσω πανδημίας, όπως η αύξηση των αριθμών των μαθητών στα τμήματα!!!

Αυτή η πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση πατώντας στα χνάρια της προηγούμενης, που όχι απλά δεν παίρνει μέτρα για να διασφαλίσει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά τα οξύνει, προκαλεί την αγανάκτηση και τις κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας.

 Αν το Υπουργείο  θέλει άβουλους μαθητές που θα δέχονται χωρίς κουβέντα ό,τι σχέδιο έχουν στο μυαλό τους κάνει λάθος. Οι μαθητές γνωρίζουν και μάχονται καθημερινά με κόπο και με υπομονή όλα τα χρόνια ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή ασφαλή σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς,με υγιεινή και βέβαια, ουσιαστική μόρφωση.

Απαράδεκτη ταυτόχρονα είναι και η στάση της Δημοτικής αρχής που από την αρχή των κλητεύσεων και της παρέμβασης της αστυνομίας, δεν έχει κάνει καμία κίνηση συμπαράστασης και υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και καταγγέλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης του. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και θα τα αναδεικνύουμε εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.