Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ...!!!

Η σημερινή συνδιοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, που συνεχώς ευαγγελίζεται τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου, και για να τον πετύχει κάνει θύματα τους συμβασιούχους εργαζόμενους (μη ανανέωση συμβάσεων, χρωστούμενα δεδουλευμένα από το προηγούμενο έτος κ.α.) σχεδόν σε κάθε αναμόρφωση προϋπολογισμού μοιράζει απλόχερα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σε ιδιώτες μελετητές και συμβουλευτικές εταιρείες. Αν συνυπολογίσουμε και τους ειδικούς συμβούλους-συνεργάτες που προσέλαβε από την αρχή της θητείας καθώς και τον γενικό γραμματέα, το κόστος ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.

Η δημοτική αρχή, για να καλύψει την επιλογή της, επικαλείται συνεχώς την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και άρα την μη δυνατότητα να εκπονηθούν έγκαιρα μελέτες. Κατανοούμε την ανάγκη εκπόνησης μελετών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν έργα στην πόλη, όμως θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας, με την ίδια υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία, οι δεκάδες προμελέτες και μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για τις ασφαλτοστρώσεις, τον οδοφωτισμό, τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, τις παρεμβάσεις στα σχολεία, τους αθλητικούς χώρους, τις παιδικές χαρές, τις πλατείες, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.α, ήταν εργασία των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας κι όχι μελετητικών γραφείων.

Άρα είναι πολιτική επιλογή να μοιράζει ΄΄ζεστό΄΄ χρήμα στους ιδιώτες, αξιοποιώντας στο ακέραιο το αντιδραστικό πλαίσιο που διέπει τους Ο.Τ.Α. και θεσμοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Παλαιότερα ο Καλλικράτης, έπειτα ο Κλεισθένης και σήμερα το κάλεσμα του Υπουργείου για δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών-εταιρειών.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και συνολικά όλο τον λαό, να προβληματιστούν από αυτές τις επιλογές της σημερινής δημοτικής αρχής που στόχο έχουν την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών και την παράδοση τους στους ιδιώτες. Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από την προσπάθεια της να ιδρύσει Αναπτυξιακό Οργανισμό με την Αγία Βαρβάρα (!), από τα λεγόμενα της αντιδημάρχου πολιτισμού-αθλητισμού για δημιουργία ΚΟΙΝωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης από τους συμβασιούχους κ.α.

Από την πλευρά μας, δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να εφαρμοστούν αυτά τα αντεργατικά-αντιδραστικά σχέδια της σημερινής συνδιοίκησης, και θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.