Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 20 Μαΐου, οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, έθεσαν προ ημερησίας διάταξης τα ακόλουθα ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή:
-Αν δίνονται όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π) στους εργαζόμενους του Δήμου και αν τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δήμου, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

-Πότε θα προχωρήσει η πληρωμή των συμβασιούχων του Δήμου και ιδιαίτερα του Δημοτικού Ωδείου.
-Ποιες εργασίες έγιναν στα σχολικά κτίρια αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και τις υποδομές του Δήμου (αθλητικοί, πολιτιστικοί χώροι κ.α.) αυτούς τους 2 μήνες που είναι κλειστές.
-Τι ακριβώς συμβαίνει με τα ''περιβόητα'' τεστ αντισωμάτων, που διαφήμισε ο Δήμαρχος ως προσωπική πρωτοβουλία που απευθύνεται σε όλους, αλλά τελικά είναι μία δράση του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί σε μια σειρά Δήμους της χώρας και μάλιστα για περιορισμένο αριθμό ωφελουμένων (130).
-Πώς και πότε σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή να επαναλειτουργήσει τα τμήματα πολιτισμού - αθλητισμού, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους, το θερινό κινηματογράφο κ.α. και πώς θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη υγιεινή, με δεδομένο ότι το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει αυτή την ανάγκη.
-Αν η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να βοηθήσει, και με ποιο τρόπο, τους αθλητικούς, εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που τόσο καιρό έχει ανασταλεί η λειτουργία και η δράση τους.
Επιπλέον το σχέδιο απόφασης που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών και την πρόσληψη όσων περαιτέρω χρειάζονται, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.