Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Ψήφισμα κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 04 Μάη, η Λαϊκή Συσπείρωση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ψήφισμα αφορά μέτρα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και αποτελεί συνέχεια μίας σειράς ψηφισμάτων και μέτρων προστασίας και ανακούφισης για τον πετρουπολιώτικο λαό που έχει καταθέσει όλο αυτό το διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση με κύριο στόχο ο λαός να μην πληρώσει ξανά την επερχόμενη οικονομική κρίση.
Το ψήφισμα όπως κατατέθηκε:
Ενόψει της 30ής Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η όποια προστασία της λαϊκής κατοικίας και ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις αχόρταγες και εκβιαστικές ορέξεις τραπεζικών ομίλων και funds, που έχουν αποθρασυνθεί από τους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, σε άμεσα μέτρα προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων.
Πιο συγκεκριμένα ζητά:
· Διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
· Πλήρη διαγραφή των τόκων από κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμό.
· Αναστολή των οφειλών για τους ανέργους, για όσον καιρό διαρκεί η ανεργία.
·Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα.
· Προστασία της πρώτης κύριας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 50.000 ευρώ για κάθε παιδί, καθώς επίσης για τη δευτερεύουσα κατοικία, αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.
·Κατάργηση των μέτρων καταστολής και του περίφημου "ιδιώνυμου" καταστολής των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς.
·Όχι στους πλειστηριασμούς και στις απειλές κυβέρνησης - τραπεζών - επιχειρηματικών ομίλων.
·  Παύση οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλου αναγκαστικού μέτρου από τις τράπεζες.