Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την Παιδεία.




 Σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο από γονείς, εκπαιδευτικούς και νεολαία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/09, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, η σύσκεψη για την Παιδεία.

Από τις παρεμβάσεις και την ομιλία που πραγματοποιήθηκαν, αναδείχτηκε πόσο σημαντικό είναι τα θέματα Παιδείας να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και σε αυτές τις εκλογές.

Ο Δημήτρης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων τόνισε τα όσα υποσχέθηκε και δεν υλοποίησε ποτέ η σημερινή Δημοτική Αρχή για τα σχολεία, ενώ η Νάντια Αποστολοπούλου, Προϊσταμένη του 18ου Νηπιαγωγείου ανέφερε όλη την προσπάθεια και την υποστήριξη που είχαν τα Νηπιαγωγεία όταν στη Δημοτική Αρχή βρέθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και την αναλγησία της σημερινής Διοίκησης.

Στην ομιλία της η Ανθή Ζορμπά, αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων βρίσκεται σήμερα η Παιδεία όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές αλλά και το περιεχόμενο μάθησης, καθώς και τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία στην πόλη μας.

Τόνισε, τέλος, πως “ο λαός της Πετρούπολης έχει ανάγκη από μια Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, με δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, που έχει αποδείξει ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση ότι δεν σφυρίζει αδιάφορα στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την λαϊκή οικογένεια, τους μαθητές και την νεολαία αυτής της πόλης”... “που θα παλέψει για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία, θα επιμείνει να υλοποιηθούν οι κατασκευές των 2 βρεφονηπιακών σταθμών στην Αγ. Τριάδα και την Άνω Πετρούπολη που 4 χρόνια τώρα πάγωσαν. Που θα πιέσει να συνεχιστούν οι διαδικασίες για την κάλυψη της ανάγκης της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, για να φύγουν τα παιδιά μας από τα κοντέινερς. Που θα διεκδικήσει να δοθεί εδώ και τώρα λύση στην ολοκλήρωση του έργου του 2ου Λυκείου”.

Κλείνοντας ανέφερε: “Για αυτό, λοιπόν, στις 8 Οκτώβρη προχωράμε μπροστά με δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο. Με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια. Όχι πάμε κι όπου βγει. Πάμε αλλιώς!

 Στις 14 μέρες που απομένουν με τα ψηφοδέλτια να φθάσουν παντού, για να μπορεί την επόμενη κιόλας μέρα να χαμογελάει ο λαός κι η νεολαία”.