Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Σχετικά με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία

 Τις τελευταίες μέρες, βιώνουμε με τρόπο τραγικό, τα αποτελέσματα μίας εγκληματικής πολιτικής  που θεωρεί κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής, του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, καθώς και Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών. Μίας πολιτικής που βάζοντας πάνω απ' όλα, τις μίζες και τα κέρδη των λίγων, αφήνει πίσω της, νεκρούς και αγνοούμενους.

Όλες αυτές τις μέρες ζούμε την αγωνία και το δράμα των  συνανθρώπων μας που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες, χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν. Ζουν κυριολεκτικά και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα.

Αυτό που απαιτείται εδώ και τώρα άμεσα, ως κατεπείγον ζήτημα να γίνει, είναι να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι των χωριών που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες, να εξασφαλιστεί η στέγαση, να εξασφαλιστούν τα φάρμακα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων. Και βεβαίως να ακολουθήσουν σε συνέχεια, πολύ γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες, η αποκατάσταση των ζημιών και οι αποζημιώσεις όλων αυτών των συνανθρώπων μας.

Μέσα σε αυτή την τραγωδία και ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, ο συνδυασμός μας, Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης, δεν θα συμμετάσχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις επόμενες ημέρες.

Καλούμε όλους τους Πετρουπολιώτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να  στηρίξουν έμπρακτα τα σωματεία και τους φορείς που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. 

Καλούμε όλους τους Θεσσαλούς που μένουν στην Πετρούπολη, στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι συγγενείς πλημμυροπαθών το Σάββατο 9/9 στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα καθώς επίσης και να στηρίξουν με την υπογραφή τους https://sites.google.com/view/kampos/