Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στις γειτονιές της πόλης.

 Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι ομιλίες στις γειτονιές, με την ομιλία στην περιοχή της Άνω Πετρούπολης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, οποίος έθεσε το κεντρικό κριτήριο ψήφου για αυτές τις εκλογές. 

Τι δημοτική αρχή χρειάζεται, δηλαδή, ο Πετρουπολιώτικος λαός την επόμενη ημέρα. Ανέφερε πλείστα παραδείγματα από την περίοδο που η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν στο τιμόνι του Δήμου, για τις ανάσες ανακούφισης που έδωσε στα λαϊκά στρώματα της πόλης, καθώς επίσης και τα έργα και τις υποδομές που δρομολόγησε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, σε αντίθεση με την σημερινή διοίκηση.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχιλλέας Ζορμπάς, ο οποίος μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα της αντιλαϊκής διαχείρισης της Περιφέρειας από την σημερινή διοίκηση, τόνισε την ανάγκη στις 8 του Οκτώβρη να γεμίσουν οι κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα του αγώνα και της αισιοδοξίας για να δοθεί ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στους τοπικούς εκφραστές της. Για να έχουμε εκλεγμένους δίπλα στο λαό, που θα αγωνίζονται μαζί του για τη ζωή που μας αξίζει.

Όπως και στις υπόλοιπες ομιλίες, έτσι και σήμερα εκφράστηκε ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία για την αλλαγή του συσχετισμού στην διοίκηση του Δήμου, η συμπόρευση μεγάλης μερίδας του λαού της πόλης με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Την εβδομάδα που έμεινε οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση την διακίνηση των ψηφοδελτίων της ελπίδας και του αγώνα, των ψηφοδελτίων με το κόκκινο γαρύφαλλο. 








Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Υποστηρικτές του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη, στο ψηφοδέλτιο του κου Βλάχου!!


 Ο λαός της Πετρούπολης να στείλει και με την ψήφο του τους υποστηρικτές των ναζί εγκληματιών, εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!!

Να μαυρίσει την ''ενωμένη-ανεξάρτητη'' παράταξη του κου Βλάχου, που τους δίνει βήμα και λόγο.

8 Οκτώβρη ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση !!!

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την Παιδεία.




 Σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο από γονείς, εκπαιδευτικούς και νεολαία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/09, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, η σύσκεψη για την Παιδεία.

Από τις παρεμβάσεις και την ομιλία που πραγματοποιήθηκαν, αναδείχτηκε πόσο σημαντικό είναι τα θέματα Παιδείας να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και σε αυτές τις εκλογές.

Σχόλιο για την προεκλογική διακήρυξη της ''ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ''


 

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Συνεχίζεται το μεγάλο άνοιγμα της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την πόλη

 Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα σε όλη την Πετρούπολη, με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις και ομιλίες σε κάθε γειτονιά!!



Την Τρίτη το απόγευμα κλιμάκιο από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, πραγματοποίησαν περιοδεία στους αυτοαπασχολούμενους της Αγίας Τριάδας, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σίμο , ο οποίος σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε όλα τα Κ.Α.Π.Η. της πόλης. 

Τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν περιοδείες στους αυτοπασχολούμενους της Άνω Πετρούπολης, στις λαϊκές αγορές, σε αθλητικούς χώρους και θα διοργανωθεί θεματική σύσκεψη για την προσχολική αγωγή και την παιδεία. 

Την Δευτέρα το πρωί μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιάννη Πρωτούλη, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου.

 Τέλος, έχουν διοργανωθεί δύο ομιλίες σε γειτονιές, με ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο και παρεμβάσεις από υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. 


    




Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Σε κάθε γειτονιά της πόλης, το κάλεσμα στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 Μια ακόμα επιτυχημένη περιοδεία πραγματοποίησαν το Σάββατο πρωί, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πετρούπολη με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο. 

Με τη διακήρυξη στο χέρι, κάλεσαν τους μαγαζάτορες που επισκέφθηκαν και συνολικά τον κόσμο της Πετρούπολης, στις 8 του Οκτώβρη να ρίξει στις κάλπες το ψηφοδέλτιο του αγώνα και της ελπίδας, το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, στο Δήμο και στην Περιφέρεια.




Το κλίμα για ακόμα μια φορά ήταν θερμό και αισιόδοξο. Καταγράφηκε έτσι η εκτίμηση του κόσμου προς τους κομμουνιστές και τους αγώνες που έχουν κάνει διαχρονικά στην Πετρούπολη.   

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι υποψήφιοι περιόδευσαν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπου πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου, που στήθηκε στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Βαγγέλης Σίμος τόνισε μεταξύ άλλων πως  <<  ο λαός της Πετρούπολης, πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του, όταν στο τιμόνι του Δήμου βρίσκονταν η Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί έχει πλούσια εμπειρία, που πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου. Συγκεκριμένα , εδώ, στις γειτονιές της Αγίας Τριάδας, χαρακτήρισε οικόπεδο για να κατασκευαστεί ένας ακόμα παιδικός σταθμός, έργο το οποίο πάγωσε η σημερινή συνδιοίκηση, άφησε έτοιμη μελέτη για ανάπλαση της πλατείας Τομπάζη, η τύχη της οποίας αγνοείται, συγκρούστηκε με τα συμφέροντα των διεκδικητών-καταπατητών του βουνού μας, πάλεψε με το λαό της περιοχής για να φύγουν οι παράνομες κεραίες, για να μην γίνει χωματερή στο λατομείο Μουσαμά κ.α. >>





Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της νίκης!! Οι 88 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης .

                                    






                                        
1) Αποζίδη Αγγελική  Λογίστρια. Μέλος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης.

                                             
2)  Απολλωνάτου Σοφία  Διπλωματούχος μηχανολόγος-μηχανικός του Ε.Μ.Π. Εργάζεται σε τεχνική εταιρεία. Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοδείες σε όλη την πόλη, από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους!!

Στην λεωφόρο Πετρουπόλεως πραγματοποίησαν περιοδεία σήμερα το πρωί, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας μοίρασαν πλατιά την διακήρυξη του συνδυασμού και συνομίλησαν με καταστηματάρχες της πόλης και διερχόμενους.

Η σημερινή περιοδεία ήρθε να προστεθεί στις τρείς εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα στις λαϊκές αγορές της πόλης και στην περιοχή της Αγ. Τριάδας.

Από το πολιτικό άνοιγμα που έχει γίνει μέχρι τώρα, έρχεται το μήνυμα της αλλαγής συσχετισμών στην διοίκηση του Δήμου, το μήνυμα της ανάδειξης της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' σε δημοτική αρχή, μιας και από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της πόλης ( χωματερή, υποβάθμιση του πρώην Ι.Κ.Α., κατασκευή αθλητικού σταδίου, ανέγερσης βρεφικών σταθμών κ.α.) η σημερινή συνδιοίκηση ήταν τουλάχιστον απούσα!!

Την επόμενη εβδομάδα θα ξετυλιχτεί ένα γεμάτο πρόγραμμα από περιοδείες, συσκέψεις και ομιλίες σε όλες τις γειτονιές της Πετρούπολης. 

 



Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Σχετικά με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία

 Τις τελευταίες μέρες, βιώνουμε με τρόπο τραγικό, τα αποτελέσματα μίας εγκληματικής πολιτικής  που θεωρεί κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής, του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, καθώς και Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών. Μίας πολιτικής που βάζοντας πάνω απ' όλα, τις μίζες και τα κέρδη των λίγων, αφήνει πίσω της, νεκρούς και αγνοούμενους.

Όλες αυτές τις μέρες ζούμε την αγωνία και το δράμα των  συνανθρώπων μας που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες, χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν. Ζουν κυριολεκτικά και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα.

Αυτό που απαιτείται εδώ και τώρα άμεσα, ως κατεπείγον ζήτημα να γίνει, είναι να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι των χωριών που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες, να εξασφαλιστεί η στέγαση, να εξασφαλιστούν τα φάρμακα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων. Και βεβαίως να ακολουθήσουν σε συνέχεια, πολύ γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες, η αποκατάσταση των ζημιών και οι αποζημιώσεις όλων αυτών των συνανθρώπων μας.

Μέσα σε αυτή την τραγωδία και ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, ο συνδυασμός μας, Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης, δεν θα συμμετάσχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις επόμενες ημέρες.

Καλούμε όλους τους Πετρουπολιώτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να  στηρίξουν έμπρακτα τα σωματεία και τους φορείς που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. 

Καλούμε όλους τους Θεσσαλούς που μένουν στην Πετρούπολη, στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι συγγενείς πλημμυροπαθών το Σάββατο 9/9 στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα καθώς επίσης και να στηρίξουν με την υπογραφή τους https://sites.google.com/view/kampos/

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Σύσκεψη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης

 Το πρωί της Κυριακής 3/9, πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Πρόκειται για ένα μαχητικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από 88 εργαζόμενους και ανθρώπους της πόλης οι οποίοι από διάφορα μετερίζια προσφέρουν σε αυτήν και στους κατοίκους της. Προσφορά που βρίσκει έκφραση στον κοινό αγώνα για αλλαγή του συσχετισμού στον Δήμο, για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

12ωρη αναμονή για μία θέση σε παιδικό-βρεφικό σταθμό !!

Η εικόνα που, για μία ακόμα χρονιά, αντικρίσαμε το πρωί της Δευτέρας έξω από το κτίριο που στεγάζεται η  Διεύθυνση Παιδείας, μόνο λύπη και οργή μπορεί να μας γεμίσει, καθώς εκατοντάδες γονείς περίμεναν από το προηγούμενο βράδυ στην ουρά, μήπως και σταθούν τυχεροί, και εξασφαλίσουν για το παιδί τους μία θέση στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για αυτήν την εξευτελιστική για τους γονείς κατάσταση, φέρει βαρύτατες ευθύνες η σημερινή διοίκηση του Δήμου γιατί δυστυχώς καμία πρόοδος δεν έχει υπάρξει από το 2019 και σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα ήδη από την πρώτη ημέρα εγγραφών των παιδιών στους βρεφικούς σταθμούς, πάμπολλες αιτήσεις να μην μπορούν να ικανοποιηθούν και άρα να μείνουν εκτός των δομών.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 Με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, Βαγγέλη Σίμο, περιόδευσαν χθες 27/07, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, στην κεντρική λεωφόρο.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού, για την μάχη των επερχόμενων δημοτικών- περιφερειακών εκλογών, συζήτησαν με τους κατοίκους για θέματα που αφορούν συνολικά την πόλη, την λειτουργία του Δήμου και των υποδομών του.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί με περιοδείες και με συσκέψεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, η καθημερινή επαφή με τον λαό της Πετρούπολης, καλώντας τον, να κάνει το βήμα και να αναδείξει ξανά την Λαϊκή Συσπείρωση, διοίκηση του Δήμου.





Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ.

Εχθές 24/07 αντικρίσαμε, με έκπληξη,  στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, την άσκοπη και υπερβολική ''πανκινητοποίηση'' της αστυνομίας με κλούβες και μονάδες των Μ.Α.Τ., Δ.Ι.Α.Σ. και Ο.Π.Κ.Ε., μετά από πρόσκληση της διοίκησης του Δήμου, προκειμένου να εισβάλλουν στον χώρο του Βοτανικού Κήπου.

Λίγους μήνες πριν την διεξαγωγή των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών, προκειμένου να παρουσιάσει έστω κάποιο έργο, η δημοτική αρχή, υλοποιεί εσπευσμένα την θέση της, για δημιουργία Δημαρχείου στον συγκεκριμένο χώρο.