Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Κλιμακώνεται η μάχη για τον δεύτερο γύρο


Συνεχίζοντας τη δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πετρούπολης καθημερινά συνομιλεί σε περιοδείες με τον λαό της πόλης που την ανέδειξε πρώτη δύναμη και τώρα ρίχνεται στη μάχη του δεύτερου γύρου.

O δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, επικεφαλής κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πραγματοποίησε διαδοχικές περιοδείες σε εμπορικά καταστήματα της περιοχής το πρωί και σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου το απόγευμα, συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο της πόλης και το Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς».

Μέσα από τις συνομιλίες με τους καταστηματάρχες αναγνωρίστηκε η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να φέρει το δήμο στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη, να ζωντανέψει την κίνηση στα μικρομάγαζα με ένα πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, «έχοντας βέβαια πάντα ξεκάθαρο ότι για να δουλέψουν τα μαγαζιά, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις(...). Η προοπτική και για τους αυτοαπασχολούμενους είναι να υπάρχει ένας δήμαρχος που θα αγωνίζεται και για τα συμφέροντα αυτών και για το σύνολο των εργαζομένων, προκειμένου να μπει φρένο στην άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να εμποδίσει τα νέα μέτρα που έρχονται, όπως ακόμη πιο άγρια φορολεηλασία και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές», ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Επισκεπτόμενος τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου -όπου μαζί με τις δημοτικές πολιτιστικές δομές συμμετέχουν συνολικά πάνω από 3.500 παιδιά και μαζί με τους ενήλικες φτάνουν τις 5.500, αριθμός ρεκόρ πανελλαδικά- αποτυπώθηκε η ποιοτική διαφορά σε σχέση με την περίοδο που στο τιμόνι του δήμου βρισκόταν ο Στ. Βλάχος (υποψήφιος στον β' γύρο), και η πολιτική κατεύθυνση ήταν η εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού και του Πολιτισμού με αποτέλεσμα το χαράτσωμα του πετρουπουλιώτικου λαού με μηνιαίες συνδρομές.

Σήμερα, με την αγωνιστική Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η συμμετοχή σ' αυτές τις δραστηριότητες του δήμου έχει συμβολικό χαρακτήρα, ύψους 10-15 ευρώ το χρόνο, αφού αντιστέκεται στην ανταποδοτικότητα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Ο λαός της πόλης θυμάται ότι εγκαταστάσεις για να αθλείται η νεολαία, όπως το κολυμβητήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ κ.ά. έγιναν όταν στη Δημοτική Αρχή βρίσκονταν οι κομμουνιστές, με πρωτεργάτη τον Νίκο Παξιμαδά. Την 4ετία που πέρασε μάλιστα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έδωσε έναν αταλάντευτο αγώνα και πέτυχε τη μονιμοποίηση 7 γυμναστών, ενώ συνεχίζει στην ίδια ρότα διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

«Είναι η υλοποίηση μιας απόφασης της Δημοτικής Αρχής που απορρέει από την πολιτική μας θέση ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι κοινωνικά αγαθά, δικαιώματα και πρέπει να είναι δωρεάν και προσβάσιμα σε όλους. Η ανταπόκριση του κόσμου εκφράζεται ανοιχτά, αποτυπώνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί και την επόμενη θητεία η πραγματικά κοινωνική και φιλολαϊκή πολιτική που άσκησε ο δήμος με την κατάργηση των μηνιαίων συνδρομών και μια σειρά δράσεις για το λαό της Πετρούπολης που διεξήχθησαν, επικεντρώνοντας κυρίως στα παιδιά. Όλο αυτό το πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό ρεύμα είναι ένας ακόμη τρόπος θωράκισης της νέας γενιάς και μια ακόμη απάντηση ενάντια στη ναρκωκουλτούρα, για μια ζωή ολόκληρη», δήλωσε στον «Ρ» ο Βαγγέλης Σίμος, καλώντας το λαό να επανεκλέξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να συνεχιστεί αυτή η αγωνιστική διεκδικητική πορεία.

Την Πέμπτη 30-5-19, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σίμο θα επισκεφθεί:
  • Στις 7 π.μ. τους εργαζόμενους του δήμου στο αμαξοστάσιο.
  • Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καφενεία της πόλης.
  • Στις 6 μ.μ. θα γίνει νέος κύκλος εξορμήσεων στα καταστήματα.
Η καθημερινή αυτή δραστηριότητα θα κορυφωθεί με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση,  Παρασκευή 31 Μάη, στις 8 μ.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία, όπου θα μιλήσει ο Βαγγέλης Σίμος.